HTML

Mindenütt jó, de legjobb otthon

Olyan ötletek és tanácsok a lakásunk, életterünk harmonikusabbá változtatásához, amikhez se sok idő, se sok pénz nem szükséges...

Friss topikok

Linkblog

2010.10.29. 07:05 !Alicce!

Az "Új" lakás

Az elmúlt hetek azért teltek bejegyzés hiányában, mert figyelmemet és energiámat kötelező tevékenységeim mellett egy olyan 'váratlan' dolog kötötte le ami minden amatőr lakást berendezni imádó álma. Költözni fogunk. Vagyis a párom költözik, és vele együtt én is. Egy teljesen új lakás, egy felfedezetlen terület áll majd rendelkezésemre. Mivel a kapcsolatunkban én vagyok az akit a lakberendezés nagyon le tud kötni, így a párom jobb híján minden esztétikai és kialakítási műveletet átengedett nekem. Én végtelenül hálás vagyok érte, ő pedig kifejezetten örül hogy van aki kitalálja és megcsinálja helyette így mindketten jól járunk. ( Természetesen a végső döntést demokratikus úton, egyeztetéssel és megbeszéléssel rendezzük - hozzáteszem ez csak látszatdemokrácia - ) :) 

Tehát lesz egy új kuckó, ami sok szempontból előnyös lesz, viszont a mostani kis kolibrifészekhez képest lesznek hátrányai is. Mindenképpen előnynek számít hogy bár nem sokkal (8nm2-el) de nagyobb mint a mostani és 1 félszobával több! Természetesen a beosztása is más mint a mostani kuckónak. Jelenleg a konyha kicsivel több mint 8 nm2-er, ami furcsa mert nem szokott ekkora konyha lenni a garzonokban, viszont meg kell hogy mondjam könnyen hozzászokik az ember a nagy konyhához. Az ottani konyha icurka, mindösszesen 5nm2 és nincs ablaka!! Ez okozza a legnagyobb kihívást majd, hiszen egyikünk se szeretne amerikai konyhát, de a teret meg kell nyitnunk a nappali felé, ezért egy félig kivágott fallal és egy pulttal szeretnénk segíteni a helyzeten. A hálószobával nincsen gond, ami el kell hogy férjen el fog férni. A nappali viszont pozitívuma a lakásnak, hiszen nagyon világos(ami fura is lesz a mostani kicsit sötétebb szobánkhoz képest) tágas, kényelmesen lehet vendégeket fogadni és kikapcsolódni is. A fürdőszoba sem nagy, de elférünk benne, így ez olyan semleges terület egyenlőre. Ami viszont mindenképpen előny a viszonylag nagy 3,5nm2-es kamra. A nem éppen a berendezéshez illő de szükséges dolgok elpakolása nálunk nagy gondot jelent, szerencsére evvel a tárolóval ha ügyesen alakítjuk ki minden nem odaillő dolog eltüntetése megoldható lesz.

Egyenlőre így képzelem el a dolgot (kicsit még bénán bánok az alaprajztervezővel, de majd igyekszem sokat költözni és megoldani)

Ha valakinek van egyéb ötlete, javaslata nagyon szívesen fogadom, nyitott vagyok mindenre :) Nagyon szeretem az újságokban az ilyen volt, ilyen lett rovatokat nézegetni úgyhogy majd készítek legközelebb néhány képet ha meglátogatjuk a leendő otthont. A költözés várható ideje úgy is március körülre esik, addig meg még bőven van idő alaposan átgondolni mit hogyan hova :)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://lowlyenterior.blog.hu/api/trackback/id/tr472406883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása